Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор гостуват в залата на Северномакедонската филхармония

...
Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор гостуват в залата на Северномакедонската филхармония
Коментари Харесай

Софийската филхармония с концерт в Скопие

Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор гостуват в залата на Северномакедонската филхармония на 11 март. Под палката на маестро Найден Тодоров ще звучи стратегия с произведения от Вангелис, Ханс Цимер, Енио Мориконе, Дмитрий Шостакович и Джон Уилямс. Концертът е озаглавен „ Новата класика “, а солист ще бъде македонският обоист Владимир Лазаревски.

Филмовата музика, основана първоначално като опит да се укрепи въздействието на киното, от дълго време се е трансформирала в класика и е част от репертоара на симфоничните оркестри. Софийската филхармония постоянно показва тематични концерти, отдадени на киното. За концерта в Скопие маестро Тодоров е подбрал някои от най-големите шедьоври на филмовата музика от филми като „ Карибски пирати “, „ 1492: Завладяването на Рая “, „ Мисията “, „ Хари Потър “, „ Индиана Джоунс “ и „ Междузвездни войни “.
-->
Повече от три десетилетия надареното изкуство на НАЙДЕН ТОДОРОВ чертае ярки кулминации в разнообразни жанрове, утвърждава се на най-престижни подиуми по света. В края на 2022 с огромен триумф бяха посрещнати концертите му в Богота с Националната филхармония на Колумбия, със солист фамозния виолончелист Сантяго Канон-Валенсия, както и концерт със Симфоничния оркестър на Сан Ремо, в края на ноември 2022 гастролира със Софийската филхармония още веднъж в Загреб, а през декември – в огромната зала на Берлинската филхармония. Междувременно през октомври Найден Тодоров пое втория си мандат като шеф на Софийската филхармония след извоювания конкурс с ослепително предпазената си идея за просперитета на националния ни оркестър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР